Wikimedia Sverige

Wikimedia SverigeWikimedia Sverige verkar för att göra kunskap fritt tillgänglig för alla människor, särskilt genom att stödja Wikimedia Foundations projekt.

Wikimedia Foundation är organisationen bakom många webbaserade projekt som Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikisource, Wiktionary, Wikibooks etc., och har cirka 35 nationella stödorganisationer som driva lokala projekt och samarbete och stödjer medverkande.

2011 beviljades Wikimedia Sverige sammanlagt  120 000 SEK till två olika projekt. 45 000 SEK beviljades som stöd till Wikimania en konferens som kommer anordnas under hösten 2012. 75 000 SEK beviljades till Wikimedia Sveriges inköpskostnader för litteratur/verk och licenser.

www.wikimedia.org

Till föregående sida

Utdelning 2016

Den 20 december 2016 beslutade Stiftelsen Chelha att stödja följande verksamheter under kommande verksamhetsår:

A Million Minds
Raoul Wallenberg Akademin
Föreningen Unga Forskare
Löparakademin
MyDreamNow

Flerårigt stöd delades även ut till stöd
Film and Tell
Stockholms Schackförening

Nästa ansökningsperiod pågår mellan augusti och 30 november.

I fokus: Filmen En andra chans

Stiftelsen Chelha stödjer Hjulsta skolor och projektet Företaget. yftet med Företaget är att stötta och motivera utsatta ungdomar till att gå klart skolan. Resultatet är imponerande: halverad frånvaro, dubbelt så höga betyg och stärkt självkänsla.

I filmen 'En andra chans' får ni följa eleverna på Hjulsta skolor och höra dem berätta om hur det varit att delta i projektet.

Det är med nöje som Chelha bidrar till Hjulsta skolors verksamhet samt delfinansierar denna film.

www.hjulstaskolan.se