Vänskapsföreningen Sverige-Guinea-Bissau

Vänskapsföreningen Sverige-Guinea-BissauVänskapsföreningen Sverige-Guinea-Bissau är en ideell förening med cirka 80 medlemmar.

En del av de som arbetar är svenskar som har arbetat i Guinea-Bissau, andra är guineaner bosatta i Sverige. Föreningens syfte är att stärka vänskapsbanden mellan Sverige och Guinea-Bissau och att stödja lokala initiativ som förbättrar villkoren för barn och ungdomar i Guinea-Bissau.

Hösten 2009 öppnade föreningen i samarbete med en lokal ungdomsorganisation ett bibliotek i huvudstaden Bissau. Biblioteket drivs av ungdomarna själva och fungerar både som en utbildningsplats och mötesplats för barn och unga.

CHELHA har sammanlagt beviljat 87 000 SEK till biblioteksverksamheten under åren 2009 – 2012. 2011 års bidrag gick till inköp av 10 datorer till biblioteket och upprustning av bibliotekets lokaler i Bissau. 2012 gick bidraget till att anställa en bibliotekarie och kassaskåp till biblioteket.  

www.biblioteca.se

Till föregående sida

Utdelning 2016

Den 20 december 2016 beslutade Stiftelsen Chelha att stödja följande verksamheter under kommande verksamhetsår:

A Million Minds
Raoul Wallenberg Akademin
Föreningen Unga Forskare
Löparakademin
MyDreamNow

Flerårigt stöd delades även ut till stöd
Film and Tell
Stockholms Schackförening

Nästa ansökningsperiod pågår mellan augusti och 30 november.

I fokus: Filmen En andra chans

Stiftelsen Chelha stödjer Hjulsta skolor och projektet Företaget. yftet med Företaget är att stötta och motivera utsatta ungdomar till att gå klart skolan. Resultatet är imponerande: halverad frånvaro, dubbelt så höga betyg och stärkt självkänsla.

I filmen 'En andra chans' får ni följa eleverna på Hjulsta skolor och höra dem berätta om hur det varit att delta i projektet.

Det är med nöje som Chelha bidrar till Hjulsta skolors verksamhet samt delfinansierar denna film.

www.hjulstaskolan.se