SLOGA-ULVIS

SLOGA-ULVISSloga är en serbisk kulturförening som är verksamma i Uppsala sedan 2005. Majoriteten av föreningens drygt 100 medlemmar är ursprungligen från olika delar av Balkanhalvön men även från andra platser.

Organisationen driver flera olika projekt och samarbeten bland annat tillsammans med andra kulturföreningar. CHELHAs anslag har utbetalts till deras verksamhet med studiecirkeln ULVIS (Unga Lär Vuxna Internet på eget Språk) där ungdomar, som talar svenska och de vuxnas elevernas modersmål hjälper vuxna att lära sig utföra enklare bestyr via nätet.

Syftet med projektet är att under våren 2011 förbättra självförtroendet för 15 ungdomar data-/Internethandledare och 60 vuxna elever på följande sätt:

  • 15 ungdomar får bättre självkänsla genom att få lönearbeta för första gången och känna stolthet över att behärska de vuxna cirkeldeltagarnas modersmål, svenska,  engelska och Internet
  • 60 cirkeldeltagare får bättre självförtroende genom att lära sig hantera Internet utifrån egna förutsättningar, till exempel surfa, mejla, betala räkningar och lyssna på musik.

Verksamheten ULVIS beviljades år 2011 50 000 SEK till deras fortsatta verksamhet med studiecirkeln.

www.serbsloga.se

Till föregående sida

Utdelning 2016

Den 20 december 2016 beslutade Stiftelsen Chelha att stödja följande verksamheter under kommande verksamhetsår:

A Million Minds
Raoul Wallenberg Akademin
Föreningen Unga Forskare
Löparakademin
MyDreamNow

Flerårigt stöd delades även ut till stöd
Film and Tell
Stockholms Schackförening

Nästa ansökningsperiod pågår mellan augusti och 30 november.

I fokus: Filmen En andra chans

Stiftelsen Chelha stödjer Hjulsta skolor och projektet Företaget. yftet med Företaget är att stötta och motivera utsatta ungdomar till att gå klart skolan. Resultatet är imponerande: halverad frånvaro, dubbelt så höga betyg och stärkt självkänsla.

I filmen 'En andra chans' får ni följa eleverna på Hjulsta skolor och höra dem berätta om hur det varit att delta i projektet.

Det är med nöje som Chelha bidrar till Hjulsta skolors verksamhet samt delfinansierar denna film.

www.hjulstaskolan.se