Mattecentrum

Mattecentrum

Mattecentrum ger gratis matematikundervisning och läxhjälp till högstadieelever och gymnasieelever. Mattecentrum riktar sig mot de eleverna som känner att de behöver hjälp med mattekunskaperna.

Målet är att stimulera intresset för matematik och att generellt höja kunskapsnivån hos ungdomar genom gratis undervisning/läxhjälp med hjälp av volontärer. Verksamheten bedrivs i 18 städer där personer får hjälp med sina matematikkunskaper. Deras interaktiva hjälp via nätet, Matteboken.se, besöks regelbundet av ca 45 000 (motsvarande 15 %) av Sveriges gymnasieelever 2011.

CHELHA har sammanlagt beviljat 830 000 SEK till Mattecentrum under åren 2008-2012, varav 200 000 beviljades 2012. Anslaget gick till verksamhetens fortsatta arbete för ungdomars matematikinlärande.

www.mattecentrum.se

Till föregående sida

Utdelning 2016

Den 20 december 2016 beslutade Stiftelsen Chelha att stödja följande verksamheter under kommande verksamhetsår:

A Million Minds
Raoul Wallenberg Akademin
Föreningen Unga Forskare
Löparakademin
MyDreamNow

Flerårigt stöd delades även ut till stöd
Film and Tell
Stockholms Schackförening

Nästa ansökningsperiod pågår mellan augusti och 30 november.

I fokus: Filmen En andra chans

Stiftelsen Chelha stödjer Hjulsta skolor och projektet Företaget. yftet med Företaget är att stötta och motivera utsatta ungdomar till att gå klart skolan. Resultatet är imponerande: halverad frånvaro, dubbelt så höga betyg och stärkt självkänsla.

I filmen 'En andra chans' får ni följa eleverna på Hjulsta skolor och höra dem berätta om hur det varit att delta i projektet.

Det är med nöje som Chelha bidrar till Hjulsta skolors verksamhet samt delfinansierar denna film.

www.hjulstaskolan.se