ESO-ESO

Education for Street children and Orphans Etiophian – Swedish Organisation (ESO-ESO) är en etiopiskt registrerad organisation som startade 2008.

Organisationen är verksam i Durame och har som ändamål att hjälpa föräldralösa barn till gratis skolgång. 2011 hade organisationen 28 medellösa barn i utbildning. Organisationen hjälper även barnen med mat och vid vissa tillfällen kläder. Projektet drivs av Mengistu Shamebo Leza och ca 5 volontärer.

CHELHA har sammanlagt beviljat ESO-ESO 35 000 SEK till skolverksamheten under åren 2009-2011, varav 15 000 SEK beviljades 2011. Samtliga år har bidragen gått till inköp av skolans undervisningsmaterial, inköp av majs till eleverna och skollokalens hyra.

För mer information

Organisationen saknar hemsida. För kontaktinformation, vänligen kontakta Gerda.

Till föregående sida

Utdelning 2016

Den 20 december 2016 beslutade Stiftelsen Chelha att stödja följande verksamheter under kommande verksamhetsår:

A Million Minds
Raoul Wallenberg Akademin
Föreningen Unga Forskare
Löparakademin
MyDreamNow

Flerårigt stöd delades även ut till stöd
Film and Tell
Stockholms Schackförening

Nästa ansökningsperiod pågår mellan augusti och 30 november.

I fokus: Filmen En andra chans

Stiftelsen Chelha stödjer Hjulsta skolor och projektet Företaget. yftet med Företaget är att stötta och motivera utsatta ungdomar till att gå klart skolan. Resultatet är imponerande: halverad frånvaro, dubbelt så höga betyg och stärkt självkänsla.

I filmen 'En andra chans' får ni följa eleverna på Hjulsta skolor och höra dem berätta om hur det varit att delta i projektet.

Det är med nöje som Chelha bidrar till Hjulsta skolors verksamhet samt delfinansierar denna film.

www.hjulstaskolan.se